vapaus mobility prize

Vapaus tog hem första platsen i den femte upplagan av European Startup Prize for Mobility. Under prisutdelningen i EU-parlamentet den 26e oktober utnämndes Vapaus till en av tio vinnare, av mer än 700 bidrag. 

Vapaus mål att utveckla och implementera innovativa lösningar för mobilitetssektorn uppmärksammades och inspirerade juryn. European Startup Prize for Mobility utser de mest innovativa startup-bolagen inom mobilitetssektorn över hela Europa.

VAPAUS RULLAR STADIGT FRAMÅT

Vapaus omsättning ökade med 300% år 2022 och nådde 18,8 miljoner euro. Under 2023 nåddes samma omsättning redan i juli och bolaget närmar sig break-even i år. Med lite mer än över 1300 företagspartners och tillhandahåller över 16 000 förmånscyklar till medarbetare i Norden. Med visionen att främja cykelvänlighet, förändra storstadspendling och driva positiv förändring i europeiska städer, tar Vapaus nu de första stegen mot expansion i Sverige.

"Vi är otroligt stolta över att vara guldvinnare av European Startup Prize for Mobility. Vapaus kombinerar e-mobilitet, digitala lösningar och välfärdsutveckling på ett intressant sätt. Med elektrifiering så ser vi att cykelns betydelse och roll växer och breddas globalt. Elcykeln har blivit ett enklare och snabbare transportmedel, som dessutom ger mer rörelse och kreativitet till den genomsnittliga arbetsdagen. Cykling är verkligen en nyckelkomponent i framtidens mobilitet. Jag är stolt över att vi har tagit tillvara på den här möjligheten och att vårt team blir uppmärksammat för det," säger Tero Era, VD för Vapaus.

Era avslutar, “Vi hoppas få alla med oss på resan mot ett friskare, mer hållbart samhälle.'"

FÖRMÅNSCYKEL OCH CYKLING HAR STORA POSITIVA EFFEKTER

En studie utförd av Cykelförbundet publicerad den 14 april 2023, visar att cykelförmånen har en positiv inverkan på anställdas pendelvanor.

Ur ett större perspektiv har European Cyclists' Federation (ECF) under tidigare år beräknat att cykling frigör samhällsmässigt fördelar på upp till 150 miljarder euro varje år i EU, inklusive Storbritannien, med över 90 miljarder euro i positiv inverkan inom både miljö, folkhälsa och mobilitetssektorn.

OM VAPAUS

Vapaus Bikes Finland Oy, grundades 2018 med inriktning mot förmånsbilar. Idag har bolaget över 30 anställda och kombinerar eMobilitet, digitala lösningar och välfärdsutveckling i sin affärsmodell. Rankat på plats 19 bland Finlands 100 snabbast växande företag så ökade Vapaus sin omsättning med 300% till 18,8 miljoner euro under 2022. Omsättningen från januari till augusti 2023 uppgår till 21,4 miljoner euro, och närmar sig break-even under 2023. Vapaus satsar på att bibehålla sin tillväxt både i Finland och internationellt.

Du kanske också gillar

Varför ska du välja en förmånscykel? Vad finns det för fördelar?
Varför ska du välja en förmånscykel? Vad finns det för fördelar?
2 maj, 2024

Det finns många goda orsaker till att välja en förmånscykel istället för att köpa en egen cykel. I detta blogginlägg får...

KAN DET VARA ENKLARE? VAPAUS ÄR GLASTONS FRÄMSTA VAL
KAN DET VARA ENKLARE? VAPAUS ÄR GLASTONS FRÄMSTA VAL
19 januari, 2024

Glaston, en ledande global koncern inom glasbearbetningsteknik, prioriterar attraktiva arbetsförmåner för sina anställda...

Vad har arbetsgivare att vinna på att erbjuda sina medarbetare förmånscykel?
Vad har arbetsgivare att vinna på att erbjuda sina medarbetare förmånscykel?
2 februari, 2024

CYKELFÖRMÅN - En nyckel till en hälsosam arbetsplats Att erbjuda förmånscykel som en del av anställningspaketet kan vara...